вторник, 10 апреля 2012 г.



Патріотизм (від грецького “патріс”) – це любов до Батьківщини, відданість Вітчизні, народу. Але в умовах українських реалій, коли багато речей викликають у суспільстві негативне ставлення, виховувати справжніх патріотів дуже складно. Чи є сьогодні альтернатива патріотизму? Мабуть, ні. І якщо в суспільстві буде панувати нігілізм, нехтування долею рідної країни, це призведе до  бездержавності і ще гіршого життя... 


Виховання – проблема вічна. Відколи існує людство, відтоді й дбає про потомство й продовження роду. Від батьків передається генетичний код, рідна мова, матеріальна й духовна культура, що забезпечує прогрес суспільства, наступність і спадкоємність поколінь. Однак, не зважаючи на ту велику увагу, яка сьогодні приділяється проблемам виховання у молодого покоління, ми не можемо не помічати того факту, що на свідомість молоді має негативний вплив західна масова культура з чужими нашій культурі елементами, що насаджуються засобами масової інформації.
Аби долати негативні явища, необхідно внести кардинальні зміни, у вихованні підростаючих поколінь. Що робити? Як діяти? Яким насправді має бути вихованець?   Всі ці питання  потребують негайної відповіді втілення в життя.
Треба  виховати особистість, яка б:
- віддано любила свій народ, свою Батьківщину;

- з повагою ставилась до символів нашої держави;

- знала і вивчала історію України, традиції, звичаї наших народів;

- добре володіла основами наук;

- удосконалювала свою особистість, закріплювала позитивні якості, творила добро заради добра і була безкорисливою; 

- з любов'ю і повагою ставилась до батьків; 


- оберігала природу, турбувалась про неї, збагачувала її.

Комментариев нет:

Отправить комментарий